Держдеп США схвалив продаж Німеччині 600 ракет для Patriot на $5 мільярдів

Державний департамент США ухвалив рішення про схвалення потенційного продажу уряду Німеччини ракет PAC-3 MSE для зенітно-ракетного комплексу MIM-104 Patriot та відповідного обладнання з орієнтовною вартістю 5 мільярдів американських доларів.

Про це йдеться у пресрелізі Агентства зі співпраці у сфері оборони і безпеки США, передає Укрінформ.

«Запропонований продаж покращить здатність Німеччини протистояти поточним і майбутнім загрозам і підвищить обороноздатність її армії. Він допоможе досягти мети Німеччини щодо покращення національної та територіальної оборони, а також оперативної сумісності з силами США та НАТО. Німеччині не становитиме труднощів прийняти цю техніку на озброєння своїх Збройних сил», - заявили у відомстві.

Головним підрядником замовлення буде компанія Lockheed Martin, яка розташована в Далласі, штат Техас.

Читайте також: США обговорює відправку Україні крилатих ракет великої дальності для F-16 - Politico

Зазначається, що до загальної вартості контракту щодо купівлі 600 ракет для Patriot на 5 млрд дол. США також увійде навчання й технічна допомога.

Як повідомляв Укрінформ, в уряді ФРН вважають, що рішення США розмістити на території Німеччини ракети великої і середньої дальності має слугувати виключно цілям стримування агресивної поведінки Росії, а її погрози у зв’язку з цим не є новими.

Фото: Lockheed Martin