США обговорює відправку Україні крилатих ракет великої дальності для F-16 - Politico

США обговорює відправку Україні крилатих ракет великої дальності для F-16 - Politico

Укрінформ
Адміністрація Байдена «відкрита» для надання Україні крилатих ракет дальнього радіусу дії, які нададуть винищувачам F-16 більшої бойової потужності.

Про це повідомляє Politico, передає Укрінформ.

Готовність Білого дому надати Україні ракети класу «повітря-земля» з'явилася на тлі напрочуд успішного наступу ЗСУ в Курській області, зазначає медіаресурс.

Остаточного рішення про передачу ракет ще немає, але, за словами одного з чиновників адміністрації Байдена, адміністрація працює над складними деталями. Вони включають перевірку передачі чутливих технологій і забезпечення того, щоб українські літаки могли запустити таку ракету.

Видання зазначає, що йдеться про ракети JASSM та можливість для України запускати крилаті ракети на відстань понад 300 км з винищувачів. Ця ракета використовувалася США в бойових діях дуже рідко, і країна ділилася нею лише з кількома близькими союзниками.

Читайте також: Яке американське озброєння можуть отримати українські F-16

Поки тривають переговори в Білому домі і Пентагоні, представник адміністрації попередив, що попереду ще багато роботи, перш ніж будь-які ракети потраплять до України, в тому числі необхідно переконатися, що наявні в Києві радянські літаки і нещодавно поставлені F-16 зможуть запустити ракету по цілях.

За словами двох співрозмовників, Пентагон вже працює з Україною над цими технічними питаннями.

Україна вже має ракети повітряного та наземного базування, надані США, Великою Британією та Францією, які можуть досягати майже 300 км від точки запуску, але поки діють обмеження союзників на використання цих ракет на території Росії.

Як повідомляв Укрінформ, у Держдепартаменті США прокоментували імовірність розширення дозволу для України завдавати ударів західною зброєю вглиб території РФ після отримання Києвом перших винищувачів F-16, заявивши, що це залежатиме від ситуації на полі бою.

 Фото: ВПС США

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-