Ізраїль та «Хезболла» обмінялись авіаударами

Ізраїль та бойовики «Хезболли» з ночі до дня суботи обмінювались авіаударами, в результаті чого загинув командир елітного підрозділу «Хезболли» і було поранено двох ізраїльських солдатів.

Про це повідомляє Times of Israel, передає Укрінформ.

Армія оборони Ізраїлю підтвердила ліквідацію командира підрозділу «Радван» в результаті атаки безпілотника на півдні Лівану. Хусейн Ібрагім Кассаб був убитий, коли їхав на мотоциклі поблизу прибережного міста Тир, заявили військові.

В суботу вночі Ізраїль завдав авіаударів поблизу південного ліванського міста Набатіє, заявивши, що він був спрямований на склад зброї «Хезболли». За даними ліванських ЗМІ, в результаті удару - 10 загиблих і 5 поранених.

ЦАХАЛ підтвердив проведення авіаудару біля Набатіє, заявивши, що його метою був склад зброї «Хезболли».

Крім того, ЦАХАЛ заявив, що їхні винищувачі завдали ударів по будівлях, які використовувала «Хезболла» в Ханіні і Марун ар-Расі на півдні Лівану.

У відповідь на цю атаку того ж дня «Хезболла» випустила близько 55 ракет по північному ізраїльському кібуцу Айєлет Ха-Шахар, розташованому приблизно за 10 кілометрів від ліванського кордону. Повідомлень про постраждалих не надходило, але ракети спричинили пожежі на полях та інших відкритих територіях щонайменше в 10 населених пунктах у Верхній Галілеї.

Під час ракетних залпів було зафіксовано кілька перехоплень «Залізним куполом».

В іншому інциденті, що стався в суботу, двоє солдатів ЦАХАЛу були поранені в результаті атаки безпілотника по військовій позиції поблизу північної громади Місгав-Ам, повідомили військові. Один із солдатів перебуває у важкому стані, а інший зазнав легких поранень. «Хезболла» взяла на себе відповідальність за атаку, заявивши, що запустила два безпілотники по Ізраїлю.

Читайте також: США ввели санкції проти торгових мереж хуситів та «Хезболли»

Як повідомляв Укрінформ, Ізраїль більше двох тижнів очікує відплати Ірану за вбивство лідера ХАМАСу Ісмаїла Ханії і одного з головних командирів «Хезболли» Фуада Шукра.

Наразі в столиці Катару Досі поставлені на паузу перемовини про перемирʼя в Газі до наступного тижня.

Фото: depositphotos.com