США ввели санкції проти торгових мереж хуситів та «Хезболли»

США ввели санкції проти торгових мереж хуситів та «Хезболли»

Укрінформ
У четвер, 15 серпня, Сполучені Штати запровадили нові санкції проти торгових мереж, які доставляють товари терористичним угрупованням хуситів і «Хезболли».

Про це йдеться на сайті Міністерства фінансів США (OFAC), передає Укрінформ.

У заяві йдеться, що під санкціями опинилися компанії, фізичні особи і судна, які є причетними до поставок іранських товарів, у тому числі нафти і скрапленого газу до Ємену і Об'єднаних Арабських Еміратів від імені мережі підтримуваного Іраном фінансового чиновника-хусита Саїда аль-Джамаля з Корпусу вартових Ісламської революції – «Сил Кудс».

За даними американського Мінфіну, доходи від мережі Саїда аль-Джамаля допомагають фінансувати напади хуситів на судна в Червоному морі і цивільну інфраструктуру.

OFAC також включив у санкційний список гонконгську компанію Kai Heng Long Global Energy Limited за її роль у постачанні іранського скрапленого газу на десятки мільйонів доларів для ліванської «Хезболли», а також заблокував чотири судна, якими володіє і управляє ця компанія, як майно, що підлягає блокуванню.

Міністерство фінансів заявило, що підконтрольне «Хезболлі» угруповання «Талакі» використовувало два з цих танкерів для перевезення зрідженого газу на десятки мільйонів доларів з Ірану до Китаю.

Читайте також: Канадський суд відмовився знімати санкції із російського мільярдера

«Сьогоднішня акція підкреслює нашу незмінну відданість перекриттю основного джерела фінансування Іраном своїх регіональних терористичних поплічників, таких як ліванська «Хезболла» і хусити», - заявив в.о. заступника міністра фінансів США з питань боротьби з тероризмом і фінансової розвідки Бредлі Сміт.

Заходи, запроваджені в четвер, заморожують будь-які американські активи тих, проти кого спрямовані санкції, і, як правило, забороняють американцям мати з ними справу. Фінансові установи та інші особи, які беруть участь у певних операціях з ними, також ризикують потрапити під санкції.

Як повідомляв Укрінформ, США ухвалили рішення скасувати заборону на продаж наступального озброєння Саудівській Аравії, запроваджену три роки тому.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-