У Словенії затримали лідера італійського злочинного угруповання, який тікав від правосуддя

У місті Копер, що в Словенії, було затримано лідера італійського злочинного угруповання, який переховувався і був раніше засуджений до 21 року, зокрема, за торгівлю наркотиками, викрадення та вимагання.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на Євроюст.

“Швидкі та скоординовані дії італійської та словенської влади за підтримки Євроюсту призвели до арешту небезпечного злочинця, який переховувався у Копері, Словенія. Лідер італійського організованого злочинного угруповання переховувався та тікав від 21-річного ув'язнення. Він був засуджений за кілька злочинів, включаючи торгівлю наркотиками, вимагання та викрадення”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що злочинець втік напередодні засудження в лютому цього року. На 40-річного втікача було видано національний та європейський ордер на арешт. Було розпочато комплексне розслідування, яке тривало кілька місяців. Втікача нарешті вдалося знайти в Словенії завдяки спецоперації.

Євроюст долучився до операції, виконавши Європейський наказ про розслідування. Було забезпечено проведення заходів щодо спостереження у Словенії, включаючи відстеження телефонів та фізичне стеження. Лише за 10 днів було досягнуто успіху, і влада Словенії та Італії змогли визначити точне місцеперебування втікача, що призвело до його арешту 20 серпня.

Читайте також: Бразилія, Італія та Швейцарія провели операцію проти мафії - заморозили активів на €50 мільйонів

Повідомляється, що у лютому чоловіка засудили до 21 року позбавлення волі. Італієць був лідером злочинної організації, яка займалася торгівлею кокаїном по всій Італії. Він також був засуджений за інші злочини, такі як пограбування, шахрайство, розтрата, вимагання, викрадення та незаконне зберігання зброї. В окремому судовому процесі його визнали винним у злочинах, пов'язаних з мафією.

Як повідомляв Укрінформ, у Великій Британії за підтримки Євроюсту засуджено п’ятьох зловмисників, причетних до багатомільйонного шахрайства, завдані збитки оцінюються у понад £50 мільйонів (€58 мільйонів).