Бразилія, Італія та Швейцарія провели операцію проти мафії - заморозили активів на €50 мільйонів

Бразилія, Італія та Швейцарія провели операцію проти мафії - заморозили активів на €50 мільйонів

Укрінформ
Бразилія, Італія та Швейцарія провели спільну операцію з боротьби з мафією, в ході якої було затримано одну людину та заморожено 50 мільйонів євро.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на Євроюст, що надало координаційну та аналітичну підтримку.

«Розслідування, що тривало понад два роки, виявило заплутану схему відмивання грошей, якою керує мафіозна родина з Палермо. Загальна вартість їхнього прибутку оцінюється в понад 500 мільйонів євро. Вони реінвестували прибутки від своїх злочинних дій у численні компанії в Бразилії. Співпраця між італійською, бразильською та швейцарською владою призвела до арешту члена організованої злочинної групи під час операції 13 серпня, а також до заморожування фінансових активів на суму 50 мільйонів євро під час обшуків в Італії, Бразилії та Швейцарії», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що мафіозна родина з Палермо займалася різною злочинною діяльністю, у тому числі здирництвом, відмиванням грошей та незаконним транспортуванням цінностей, а також співпрацювала з іншими організованими злочинними угрупованнями.

Читайте також: У столиці Італії викрили велику мафіозну мережу з відмивання грошей

У 2016 році підозрювані активізували свою діяльність в Бразилії, щоб підтримувати іншого італійського злочинця та відмивати більшу частину своїх прибутків. Гроші надійшли до Бразилії через численні транзитні банківські рахунки та за підтримки їхньої мережі фінансових спеціалістів в Італії.

Влада Італії та Бразилії розслідують діяльність злочинної групи з 2022 року через спільну слідчу групу (JIT), створену за підтримки Євроюсту. Їхні розслідування викрили діяльність злочинної групи у Швейцарії. Через Євроюст органи влади Швейцарії були залучені до розслідувань JIT.

Скоординована операція була проведена 13 серпня за підтримки Євроюсту в Італії, Швейцарії та Бразилії.

В Італії було проведено обшук на 21 об'єкті, у тому числі в будинках членів мафіозної сім'ї та офісах їхніх компаній. У Бразилії було затримано підозрюваного, а також заморожено фінансові активи на суму 50 мільйонів євро. У Швейцарії було проведено обшук у будинку італійського бізнесмена.

Читайте також: В Італії пройшла спецоперація проти мафії, серед 25 затриманих - мер

Для прикриття своєї діяльності зловмисники діяли через мережу підставних осіб та фіктивних компаній, залучених у тому числі у готельному бізнесі, будівництві та сфері нерухомості. Як зазначили в Євроюсті, загалом активи сім'ї оцінюються у понад 500 млн євро.

Як повідомляв Укрінформ, у Великій Британії за підтримки Євроюсту засуджено п’ятьох зловмисників, причетних до багатомільйонного шахрайства, збитки, завдані шахрайством, оцінюються у понад £50 мільйонів (€58 мільйонів).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-