Сі Цзіньпін на зустрічі із Салліваном заявив, що Китай прагне стабільних відносин зі США

Голова КНР Сі Цзіньпін провів у Пекіні зустріч із радником президента США з питань нацбезпеки Джейком Салліваном, на якій заявив, що Китай прагне стабільних відносин зі Сполученими Штатами на основі взаємної поваги та мирного співіснування.

Про це повідомили в китайському зовнішньополітичному відомстві, передає кореспондент Укрінформу.

«У сучасному мінливому і бурхливому світі країни потребують солідарності та координації, а не розколу чи конфронтації. Попри великі зміни в наших двох країнах і в китайсько-американських відносинах, Китай залишається відданим розвитку стабільних і сталих зв’язків зі Сполученими Штатами на основі взаємної поваги, мирного співіснування та взаємовигідної співпраці», - сказав Сі.

За його словами, як дві великі держави, Китай і США повинні нести відповідальність за історію, людей та світ і бути джерелом світової стабільності й миру та двигуном глобального розвитку.

«Позиція Китаю щодо твердого захисту суверенітету, безпеки та інтересів розвитку країни залишається незмінною, як і прагнення зберегти традиційну дружбу між китайським і американським народами», - зауважив китайський лідер.

Читайте також: Глава ОП переконаний у необхідності зустрічі лідерів України і Китаю

Він висловив сподівання, що американська сторона працюватиме з Китаєм в одному напрямку та сприйматиме Китай і його розвиток у позитивному й раціональному світлі, аби спільно створити умови для двох великих країн ладити одна з одною.

Коментар Білого дому щодо цієї зустрічі наразі відсутній.

Як повідомляв Укрінформ, президент Сполучених Штатів Джо Байден та лідер Китаю Сі Цзіньпін найближчим часом планують провести телефонну розмову.

Фото: Trevor Hunnicutt/Pool