Глава ОП переконаний у необхідності зустрічі лідерів України і Китаю

Глава ОП переконаний у необхідності зустрічі лідерів України і Китаю

Укрінформ
Керівник Офісу Президента Андрій Єрмак заявив, що задекларована нейтральна позиція Китаю має передбачати зустріч із Президентом Володимиром Зеленським, особливо з огляду на те, що голова КНР вже провів кілька переговорів з Володимиром Путіним.

Про це він сказав під час форуму «Україна 2024. Незалежність», передає кореспондентка Укрінформу.

«Задекларована нейтральна позиція Китаю передбачає зустріч. Ми бачимо, скільки разів зустрічався кремлівський диктатор з лідером Китаю. Гадаю, для нейтральної позиції (зустріч Володимира Зеленського та Сі Цзіньпіна – ред.) необхідна. І ми сподіваємося, що вона відбудеться», - заявив Єрмак.

Він також зазначив, що буде знаковим, якщо майбутній другий Саміт миру відбудеться в одній з країн Глобального Півдня.

«Це було б знаково, щоб другий саміт відбувся в одній з країн Глобального Півдня. Сказати, що це місце вже визначено, не можна, тому що головна умова – це наявність спільного узгодженого плану, над яким ми працюємо. Гадаю, він буде готовий невдовзі», - сказав Єрмак.

Читайте також: Керівник ОП і міністр підприємств Італії обговорили посилення співробітництва

Водночас він додав: «Коли я чую скепсис, а він нас супроводжує з початку переговорів: а що як Росія не погодиться? Що робить країна-терорист, країна-агресор, ми бачимо. Треба фокусуватися не на тому, що вони зроблять, треба робити все, щоб більшість країн були з нами, підтримали спільний план».

Як повідомляв Укрінформ, перший Саміт миру відбувся у Швейцарії 15-16 червня. На ньому обговорювалися три пункти Формули миру Володимира Зеленського: ядерна безпека, продовольча безпека та гуманітарний вимір – обмін полоненими та повернення викрадених Росією українських дітей. За підсумками саміту підписано комюніке, яке є відкритим для приєднання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-