Опозиція Ізраїлю закликала до страйку через затягування угоди про звільнення заручників

Провідна ізраїльська профспілка закликала до загальнонаціонального страйку після того, як в секторі Гази були знайдені тіла шести заручників, утримуваних ХАМАСом.

Про це повідомляє BBC, передає Укрінформ.

Арнон Бар-Давид, голова профспілки Histadrut, яка представляє близько 800 000 членів, закликав робітників до одноденного страйку з 06:00 за місцевим часом у понеділок. Він додав, що аеропорт імені Бен-Гуріона в Тель-Авіві буде закритий з 08:00, і всі зльоти та посадки припиняться.

Таким чином профспілка хоче тиснути на прем'єр-міністра Беньяміна Нетаньягу, щоб він уклав угоду про повернення решти заручників.

Сім'ї заручників також наполягають на проведенні загальнонаціонального страйку, аби уряд досягнув угоди про припинення вогню з ХАМАС. «Затримка з підписанням угоди призвела до їхніх смертей (шести знайдених заручників – ред.) і смертей багатьох інших заручників», - йдеться в їхньому повідомленні.

Нетаньягу заявив, що він відданий досягненню угоди, яка звільнить решту заручників, проте додавши, що «той, хто вбиває заручників, не хоче угоди».

Як зазначає Times of Israel, ізраїльські університети оголосили про приєднання «до економічної зупинки» в понеділок. Деякі іспити все ж будуть проведені за розкладом, залежно від університету, йдеться в повідомленні.

Читайте також: Боррель - про вбивство ХАМАСом ізраїльських заручників: Треба покласти край цій трагедії

Профспілка вчителів теж оголосила, що долучиться до страйку і всі школи K-12 в Ізраїлі будуть відкриті лише до 11:45 завтрашнього дня, за винятком шкіл для дітей з особливими потребами. До страйку долучаються також всі дитячі садки, які будуть повністю закриті в понеділок, за винятком центрів для дітей з особливими потребами.

Як повідомляв Укрінформ, ЦАХАЛ у неділю заявила, що тіла шести загиблих заручників, вбитих угрупованням ХАМАС, були знайдені в тунелі у Рафаху на півдні Гази.