У Рафаху виявили тіла шести загиблих ізраїльських заручників

У Рафаху виявили тіла шести загиблих ізраїльських заручників

Укрінформ
Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) у неділю заявила, що тіла шести загиблих заручників угруповання ХАМАС були знайдені в тунелі у Рафаху на півдні Гази.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Times of Israel.

Речник ЦАХАЛу контрадмірал Даніель Хагарі сказав, що шестеро заручників були «жорстоко вбиті» ХАМАСом незадовго до прибуття ізраїльських військових – можливо, лише за день або два до того, як їх знайшли.

«За попередньою оцінкою, вони були жорстоко вбиті терористами ХАМАСу незадовго до того, як ми дісталися до них. Вони були викрадені живими вранці 7 жовтня терористичним угрупованням ХАМАС», – сказав Хагарі.

Він додав, що загиблі заручники були знайдені під час боїв у Рафаху в одному із тунелів.

Ізраїльські військові почали обшукувати тунельний комплекс у суботу. Заручники були знайдені мертвими у другій половині того ж дня. Їхні тіла були вивезені із Гази вночі й доставлені до Ізраїлю для ідентифікації.

У ЦАХАЛі поінформували, що бойових зіткнень із бойовиками ХАМАСу в тунелі не було, і що охоронці, які, ймовірно, вбили шістьох людей, втекли з цього району. Однак війська Ізраїлю вели наземні бої із противниками в районі, де розташований тунель.

Серед загиблих заручників ХАМАСу був 23-річний громадянин США Герш Голдберг-Полін, йдеться у заяві президента США Джо Байдена.

«Я спустошений і обурений. Я познайомився з його батьками. Я невтомно працював над тим, щоб доставити їхнього улюбленого Герша у безпечне місце, і моє серце розбите звісткою про його смерть», – заявив Байден, додавши, що лідери ХАМАСу заплатять за ці злочини.

Читайте також: ЦАХАЛ визволив заручника, якого ХАМАС утримував у секторі Гази

Як повідомляв Укрінформ, 27 серпня ЦАХАЛ визволив ізраїльського заручника, якого бойовики ХАМАСу утримували на півдні сектора Гази.

Фото: Yonatan Sindel/Flash90

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-