Чеська поліція затримала автівку, яка везла нелегалів у Німеччину

Чеська поліція зупинила вантажівку з близько 30 нелегальними мігрантами, одна людина виявилася мертвою.

Про це правоохоронці повідомляють у соцмережі Х, передає Укрінформ.

«Ми зупинили іноземну вантажівку, яка, за попередньою інформацією, перевозила близько 30 іноземців, захованих у напівпричепі», - йдеться у дописі.

Зазначається, що одна людина, жінка, в автівці була мертва. Стан інших не є добрим, але загрози життю не було.

Деякі з мігрантів спробували втекти з місця зупинки, поліція перекрила трасу та задіяла гелікоптер для пошуку. За офіційною інформацією всі були затримані.

Затримання сталося після 20:00 в понеділок на 18 км траси D8, яка з'єднує Прагу з Дрезденом.

Поліція зазначає, що йдеться очевидно про так званих «транзитних» мігрантів, які намагалися дістатися Німеччини, яка є одною з найбільш привабливих для біженців країн у Європі.

Читайте також: У Польщі зафіксували 210 спроб незаконного перетину кордону з Білоруссю за три дні

Нагадаємо, Німеччина запровадила в жовтні минулого року вибірковий контроль на кордонах з сусідніми Чехію, Польщею та Швейцарією. Кордон з Австрією посилено контролюється з вересня 2015 року. Метою таких заходів є запобігання нелегальній міграції у межах Шенгенського простору.

Німецькі поліцейські працюють в кооперації з колегами з названих країн, акцент робиться на виявлення можливих спроб доставлення незаконних мігрантів не тільки безпосередньо на кордоні, але на шляхах до неї. З моменту введення контролю в середині жовтня 2023 року до початку травня 2024 року федеральна поліція Німеччини виявила близько 6000 несанкціонованих в’їздів на німецько-чеському кордоні та затримали близько 130 контрабандистів людей, було унеможливлено близько 1900 несанкціонованих проникнень. З листопада 2023 року кількість спроб несанкціонованих в’їздів щомісяця становить близько 3300 осіб.

Фото: Pavel Jaňurek, Novinky