У Польщі зафіксували 210 спроб незаконного перетину кордону з Білоруссю за три дні

У Польщі зафіксували 210 спроб незаконного перетину кордону з Білоруссю за три дні

Укрінформ
Нелегальні мігранти продовжують силоміць прориватися через білорусько-польський кордон: за останні три дні зафіксовано 210 спроб незаконного перетину.

За минулі три дні зафіксовано 210 спроб незаконного перетину кордону з Білоруссю, мігранти двічі атакували патрулі камінням і гілками дерев, передає Укрінформ із посиланням на Підляський відділ прикордонної служби Польщі.

Зокрема, у Прикордонній службі повідомили, що минулої п’ятниці було зафіксовано понад 40 спроб нелегального проникнення до Польщі, у суботу – майже 90, у неділю – понад 80. Їх зафіксовано поблизу населених пунктів Біловежа, Наревка, Дубичі Церковні, Кринки та деяких інших. Крім того, мігранти також намагалися потрапити до Польщі через прикордонні річки Свіслоч і Вовкушанка.

Упродовж цього часу нелегали двічі намагалися атакувати польські патрулі за допомогою каміння і гілок. В інцидентах ніхто не постраждав.

У неділю прикордонники також надали допомогу двом іноземцям, які потребували медичної допомоги.

За цей період затримано чотирьох організаторів та пособників в організації незаконного перетину кордону. Ними виявилися троє громадян України та громадянин Польщі.

За даними Підляського відділу прикордонної служби Польщі, з початку року на Підляшші зафіксовано 22,5 тис. спроб незаконного перетину кордону з Білорусі до Польщі. Від початку серпня зафіксовано понад 1,3 тис. таких спроб. У липні їх було понад 1,3 тис., у червні – понад 3,7 тис.

Читайте також: Литва відправляє прикордонників до Латвії через наплив нелегалів з Білорусі

Як повідомлялося, з 13 червня цього року на приблизно 60-кілометровій ділянці кордону з Білоруссю в Підляському воєводстві діє буферна зона із забороною на перебування сторонніх осіб. На більш ніж 40-кілометровій ділянці заборонено перебувати у смузі завширшки 200 метрів від лінії кордону, а на 16-кілометровій ділянці ця смуга становить приблизно 2 км.

Вона була запроваджена на 90 днів на підставі постанови Міністерства внутрішніх справ та адміністрації Польщі.

У 2022 році Польща побудувала на кордоні з Білоруссю загородження заввишки 5,5 м і завдовжки 186 км, встановила сучасну систему електронного моніторингу.

Це було відповіддю на штучне створення від літа 2021 року Білоруссю та Росією так званого міграційного тиску на кордоні РБ з Польщею та балтійськими країнами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-