У Франції ультраліві зібрали понад 80 підписів під резолюцією про імпічмент Макрона

Ультраліва партія "Нескорена Франція" оголосила, що зібрала вже понад 80 підписів депутатів під пропозицією резолюції про імпічмент глави держави Еммануеля Макрона.

Про це партія повідомила на офіційній сторінці своєї парламентської групи в мережі Х, передає Укрінформ

«Ми подали пропозицію щодо резолюції про імпічмент президента республіки. 81 підпис від 3 парламентських груп», - сказано в повідомленні.

Окрім 72 депутатів - членів LFI, підписантами є кілька екологів та депутати від острова Реюньйон - члени групи «Ліві демократи та республіканці».

Згідно зі статтею 68 Конституції, пропозиція про імпічмент може бути висунута, якщо її підписала десята частина депутатів, тобто 58 обраних членів парламенту. Далі процедура має пройти через бюро Національної асамблеї, яке перевірятиме, чи є така пропозиція прийнятною.

На думку підписантів, відмова Еммануеля Макрона призначити главою уряду Люсі Касте – єдиного кандидата, висунутого "Новим народним фронтом" - є серйозним порушенням обов'язку поважати волю виборців.

Ультраліві також закликали французів продовжувати підтримувати онлайн-петицію про відставку президента, яка вже зібрала 214 000 підписів. Цей документ кілька днів тому ініціювала голова парламентської групи LFI у Національній асамблеї Матильда Пано.

Читайте також: Марін Ле Пен вимагає скликати позачергову сесію парламенту Франції

Нагадаємо, що Франція перебуває в очікуванні рішення Макрона щодо нового прем’єра майже два місяці - після позачергових парламентських виборів, що відбулись на початку червня. Увесь цей час за поточні справи відповідає уряд у відставці на чолі з Габріелем Атталем.

За повідомленнями французьких ЗМІ, є висока ймовірність, що ім’я нового очільника Єлисейський палац озвучить в середу пізно ввечері.

Як повідомляв Укрінформ, раніше ультраліва партія "Нескорена Франція" ініціювала процедуру імпічменту президента Еммануеля Макрона. Пропозиція резолюції була направлена парламентарям для спільного підписання.

Фото: gettyimages