Марін Ле Пен вимагає скликати позачергову сесію парламенту Франції

Марін Ле Пен вимагає скликати позачергову сесію парламенту Франції

Укрінформ
Лідерка партії "Національне об'єднання" Марін Ле Пен закликала негайно зібрати позачергову сесію Національної асамблеї у зв'язку із ситуацією навколо призначення нового прем'єр-міністра.

Про це Ле Пен написала у відкритому листі до очільників парламентських груп, який опублікувала в соцмережі Х.

«Силою голосів понад 11 мільйонів французьких чоловіків і жінок група, яку я очолюю, вважає неприпустимим, що парламентарії не збираються на позачергову сесію, аби без подальших зволікань виконати всі обов'язки, покладені на нас нашими співгромадянами», - зазначила Ле Пен.

Тривалий процес пошуку нового прем’єра вона назвала «трагікомедією». Натомість запропонувала працювати над консенсусним порядком денним який має включати «дебати про стан державних фінансів Франції, а також фінанси соціального забезпечення». Зокрема, на думку Ле Пен, парламент має якомога швидше затвердити рахунки за минулий рік, що передуватиме розгляду бюджету на 2025-й.

Читайте також: Макрон зустрінеться з двома експрезидентами Франції, перш ніж назве ім'я нового прем'єра

Еколого-соціальна група Асамблеї у своїй заяві також закликала до позачергової сесії, заявивши, що президент Макрон «занурив країну в невизначеність», оголосивши про розпуск попереднього парламенту. «Однак він більше не може відкладати волевиявлення цієї нової Асамблеї», - йдеться у зверненні лівих депутатів.

За законом, саме президент Франції може скликати позачергову сесію парламенту, однак Макрон досі не визначився з кандидатурою прем’єр-міністра.

Читайте також: Ультраліва «Нескорена Франція» ініціює імпічмент Макрона

Нагадаємо, весь понеділок, 2 вересня, він проводив консультації в Єлисейському палаці. Зокрема прийняв колишнього прем’єра Бернара Казньова, одного з лідерів «Республіканців» Ксав'є Бертрана, а також експрезидентів Франсуа Олланда та Ніколя Сакркозі. Вечір понеділка президент завершив зустріччю з Габріелем Атталем – прем’єром, що подав у відставку, однак дотепер продовжує виконувати обов’язки глави уряду.

Протягом попередніх тижнів Макрон теж проводив консультації з представниками основних політичних партій. При цьому він відкинув кандидатуру Люсі Касте від переможця виборів - «Нового народного фронту».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-