Аргентина закликає МКС видати ордер на арешт Мадуро

Аргентина закликала Міжнародний кримінальний суд видати ордер на арешт президента Венесуели Ніколаса Мадуро.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє DW.

Міністерство закордонних справ Аргентини стверджує, що дії, вжиті урядом Мадуро після проведення президентських виборів, можуть бути злочинами проти людяності.

У відомстві зазначили, що у понеділок Буенос-Айрес подасть до суду запит на видачу ордера на арешт Мадуро та інших членів його уряду.

Зазначається, що записка влади Аргентини про запит на арешт Мадуро буде передана до канцелярії прокурора МКС Каріма Хана 9 вересня для вивчення можливості його подальшого звернення до Палати попереднього провадження.

У МЗС Аргентини вважають, що доказів, зібраних у ході розслідування канцелярії МКС, і подій після президентських виборів 28 липня «достатньо для розгляду питання про доцільність видачі вищезгаданих ордерів на арешт».

Як повідомляв Укрінформ, після виборів у Венесуелі розпочалися мітинги прихильників опозиції, які вважають, що влада сфальсифікувала результати виборів. За даними ООН, щонайменше 23 протестувальники були вбиті під час антиурядових демонстрацій і близько 2400 заарештовані.

Читайте також: США конфіскували президентський літак Мадуро

Незалежні спостерігачі назвали голосування недемократичним.

Пізніше сім країн ЄС закликали Венесуелу оприлюднити результати президентських виборів, а США заявили, що визнали Едмундо Гонсалеса переможцем.

В ЄС також не визнали переобрання Мадуро та закликали провести незалежну перевірку результатів виборів.