США конфіскували президентський літак Мадуро

США конфіскували президентський літак Мадуро

Укрінформ
Уряд США конфіскував у Домініканській Республіці літак президента Венесуели Ніколаса Мадуро після того, як було визначено, що придбання авіасудна відбулося з порушенням санкцій США та було пов’язане з іншими кримінальними процесами.

Як повідомляє CNN із посиланням на офіційні джерела, літак доправили у понеділок до Флориди, передає Укрінформ.

«Конфіскація літака глави іноземної держави є нечуваним у плані кримінальних процесів. Ми посилаємо чіткий сигнал, що ніхто не є вищим за закон»,- зауважив один зі співрозмовників.

Таким чином, крок американського уряду, вочевидь, знаменує собою ескалацію у відносинах між США і Венесуелою, оскільки був конфіскований літак, який Мадуро використовував для офіційних візитів по всьому світу. Літак Dassault Falcon 900 коштує приблизно 13 мільйонів доларів. Упродовж останніх місяців він перебував у Домініканській Республіці.

Читайте також: Венесуела видала Росії колумбійців, які воювали за Україну - ЗМІ

Як повідомлялося, ситуація у Венесуелі впливає на внутрішню політику й безпеку США, оскільки мільйони людей тікають з цієї країни до Америки через Мексику. У зв'язку з цим уряд США роками намагався перешкодити мільярдним прибуткам режиму в Венесуелі та запроваджував санкції, арештовував майно та інші активи.

Фото: Gaby Oraa/Bloomberg

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-