Китай направив кораблі для участі у масштабних навчаннях РФ

Кораблі ВМС Китаю долучились до масштабних військово-морських навчань РФ «Океан - 2024», до яких, за твердженнями Москви, залучили сили російського військового флоту від Середземного моря до Тихого океану.

Про це повідомляє Reuters, передає Укрінформ.

Йдеться про чотири бойові кораблі китайських ВМС та судно забезпечення, які приєднались до російських суден у бухті Петра Великого у Владивостоку для тренувань із захисту морських комунікацій та районів морської економічної діяльності.

Зазначається, що ці навчання є частиною значно більших маневрів ВМФ РФ, до яких планується залучити понад 400 військових кораблів, підводних човнів і допоміжних суден і які триватимуть до 16 вересня в Тихому та Північному Льодовитому океанах, а також у Середземному, Балтійському і Каспійському морях.

У Міноборони КНР напередодні заявили, що метою навчань із росіянами є поглиблення рівня стратегічної координації між китайськими та російськими військовими і посилення їх здатності спільно реагувати на загрози безпеці.

Reuters нагадує, що за два з половиною роки російської війни проти Україні українські оборонці, попри значно переважаючу вогневу потужність флоту країни-агресорки, завдали руйнівних ударів і значних втрат російському Чорноморському флоту.

Читайте також: США і Південна Корея провели навчання з масштабної висадки морського десанту

Втім, Москва продовжує влаштовувати масштабні військові навчання, зокрема, за тисячі кілометрів від фронту на своєму Далекому Сході, намагаючись демонструвати могутність своєї армії, щоб посилити військові зв’язки з партнерами, в першу чергу з Китаєм.

Як повідомляв Укрінформ, у китайському зовнішньополітичному відомстві заявили, що Китай підтримує зусилля всіх країн, які прагнуть зробити внесок у завершення російсько-українського конфлікту, в тому числі й уряду Індії.

Фото: Russian Defence Ministry