США і Південна Корея провели навчання з масштабної висадки морського десанту

США і Південна Корея провели навчання з масштабної висадки морського десанту

Фото
Укрінформ
Морські піхотинці Сполучених Штатів та Південної Кореї провели навчання з висадки кількатисячного морського десанту на корейському узбережжі Японського моря із залученням десятків кораблів, плаваючої бронетехніки та бойової авіації.

Про це повідомляє Yonhap, передає Укрінформ.

Тренування проходили у двох прибережних районах поблизу міста Пхохан за 273 кілометри на південний схід від Сеула і мали на меті посилити взаємодію союзників про проведенні спільних десантних операцій.

Тренування з висадки морського десанту є ключовим етапом щорічних навчань «Подвійний дракон» (Ssang Yong), які почалися минулого понеділка і триватимуть до 7 вересня.

Корпус морської піхоти Південної Кореї повідомив, що спочатку спецпризначенці двох країн із застосуванням дронів розвідали прибережні райони, виявили позиції умовного противника та передали координати авіації, після чого винищувачі-невидимки F-35B США та ударні гелікоптери AH-1Z Viper обстріляли імітаційні цілі, щоб убезпечити райони для висадки десанту.

Потім до узбережжя вирушили понад 50 південнокорейських і американських транспортних засобів-амфібій із морськими піхотинцями, частину десанту до цільових районів доставив транспортний літак C-130 «Геркулес» (Hercules).

Читайте також: США і Південна Корея завершили найбільші літні військові навчання

Загалом до навчань було залучено близько 40 військових кораблів, зокрема універсальний десантний корабель ВМС США USS Boxer, та близько 40 літальних апаратів, включаючи американські конвертоплани V-22 Osprey.

Другий рік поспіль до навчань приєднався підрозділ морської піхоти королівських ВМС Великої Британії.

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство оборони Південної Кореї пропонує наступного року збільшити військовий бюджет на 3,6% - до рекордних 61,6 трлн вон (приблизно $46,3 мільярда), аби посилити можливості реагування на нові військові загрози з боку КНДР.

Фото: Yonhap

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-