Ван Ї: Китай просуватиме власне бачення шляхів завершення війни РФ проти України

Міністр закордонних справ Китаю Ван Ї заявив, що Пекін продовжуватиме просувати власне бачення завершення російсько-української війни і намагатиметься переконати більшість країн світу підтримати його пропозицію про політичне врегулювання конфлікту.

Про це, як повідомили в МЗС КНР, очільник відомства сказав на зустрічі в Санкт-Петербурзі з секретарем Ради безпеки РФ Сергієм Шойгу, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Китай продовжуватиме працювати над формуванням у міжнародної спільноти збалансованої, об’єктивної і раціональної точки зору щодо «української кризи» (так у КНР називають агресивну російську війну проти України – ред.), аби досягнути міжнародного консенсусу і створити необхідні умови для швидкого припинення бойових дій», - сказав Ван.

За його словами, в українському питанні Китай дотримується об’єктивної та справедливої ​​позиції і зосереджений на сприянні політичному врегулюванню «кризи».

У повідомленні зауважується, що Шойгу, своєю чергою, повторив позицію Росії щодо війни, подробиці якої не розкриваються, привітав запропонований Китаєм і Бразилією «консенсус із шести пунктів» та висловив задоволення «широким визнанням цього консенсусу міжнародною спільною».

Читайте також: Столтенберг закликав Китай зупинити військову підтримку Росії

Як повідомляв Укрінформ, учасники парламентського саміту країн «Групи семи» закликали Китай чинити тиск на Росію, аби вона припинила військову агресію проти України.