Столтенберг закликав Китай зупинити військову підтримку Росії

Столтенберг закликав Китай зупинити військову підтримку Росії

Укрінформ
Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг вчергове закликав Китай зупинити військову підтримку Росії у її війні проти України, та зауважив, що продовження такої підтримки, зокрема, на адресу російського ВПК, шкодить інтересам та репутації Пекіна.

Про це Єнс Столтенберг заявив сьогодні в Осло, під час спільної пресконференції з прем’єр-міністром Норвегії Йонасом Гар Стьоре, яка розпочалася одночасно з відкриттям зустрічі Контактної групи на німецькій базі «Рамштайн».

«Війна продемонструвала, що наша безпека є не регіональною, але глобальною. Іран і Північна Корея надають дрони, боєприпаси та навіть більше. Китай став важливим сусідом під час російської війни проти України, в рамках власного «безмежного» партнерства (з Росією - ред.) та підтримки російської оборонної промислової бази. Це включає передання матеріалів подвійного використання, компонентів для зброї, обладнання та сировинних матеріалів», - сказав Єнс Столтенберг.

«Я закликаю Китай зупинити підтримку злочинної війни Росії. Китай не може підживлювати найбільший військовий конфлікт у Європі без того, щоб не завдати шкоди інтересам та репутації Пекіна», - додав генеральний секретар НАТО.

Читайте також: Право України на самооборону не закінчується на її кордонах - Столтенберг

Як повідомлялося, сьогодні у Німеччині відбувається чергове засідання Контактної групи з оборони України в форматі «Рамштайн», у який бере участь Президент України Володимир Зеленський.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-