США ввели санкції проти режиму Мадуро через перешкоджання виборам

Сполучені Штати оголосили про нові санкції проти високопосадовців Венесуели через перешкоджання демократичному виборчому процесу та захоплення влади.

Про це йдеться в повідомленні Державного департаменту США, передає Укрінформ.

«Замість того, щоб із повагою поставитися до волевиявлення народу Венесуели під час голосування, Мадуро та його поплічники брехливо оголосили про свою перемогу й одночасно вдалися до придушення та залякування демократичної опозиції», - вказали в Держдепі.

У зв’язку з цим Мінфін США запровадив санкції проти 16 представників режиму Мадуро, в тому числі лідерів Національної виборчої ради, Верховного трибуналу юстиції, а також Національної асамблеї.

Читайте також: Аргентина закликає МКС видати ордер на арешт Мадуро

«Ці посадовці перешкоджали прозорому виборчому процесу та оприлюдненню точних результатів виборів», - пояснюється в повідомленні.

Одночасно Державний департамент запроваджує візові санкції проти офіційних осіб Венесуели, які підривали виборчий процес та були причетні до репресій.

Загалом включно з новими обмеженнями Мінфін США ввів санкції проти 140 чинних або колишніх представників влади Венесуели, а Державний департамент запровадив візові обмеження проти приблизно двох тисяч осіб.

Читайте також: Лідер опозиції Венесуели через загрозу арешту виїхав до Іспанії

Як повідомляв Укрінформ, уряд США конфіскував у Домініканській Республіці літак президента Венесуели Ніколаса Мадуро після того, як з’ясувалося, що його придбали з порушенням санкцій і закупівля була пов’язана з іншими кримінальними процесами.