Лідер опозиції Венесуели через загрозу арешту виїхав до Іспанії

Лідер опозиції Венесуели через загрозу арешту виїхав до Іспанії

Укрінформ
Колишній опозиційний кандидат у президенти Венесуели Едмундо Гонсалеса, який був головним суперником чинного президента Ніколаса Мадуро на виборах, виїхав до Іспанії через загрозу арешту у своїй країні.

Про це повідомив міністр закордонних справ Іспанії Хосе Мануель Альбарес, передає Укрінформ з посиланням на Reuters.

«Едмундо Гонсалес вилетів з Каракаса до Іспанії на літаку іспанських ВПС», - заявив глава іспанського МЗС, додавши, що Мадрид таким чином відповів на прохання венесуельського опозиціонера.

Цього тижня суддя венесуельського суду видав ордер на арешт Гонсалеса в межах кримінального розслідування результатів липневих виборів, на яких про свою перемогу заявила як правляча партія, так і опозиційні сили.

Читайте також: У Венесуелі видали ордер на арешт лідера опозиції

Ордер було видано за запитом уряду Венесуели, який звинувачує 75-річного Гонсалеса в низці злочинів, включно зі змовою, підробкою документів та узурпацією влади.

Зазначається, що опозиціонер тричі не з’явився на виклики прокурорів для надання свідчень.

Цей крок став черговою віхою репресій проти опозиції через місяць після того, як виборча комісія, лояльна до правлячої в країні партії, оголосила про переобрання Мадуро на третій президентський термін.

Як пише AFP, Мадрид заявив, що надасть політичний притулок Гонсалесу.

Як повідомляв Укрінформ, після виборів у країні розпочалися мітинги прихильників опозиції, які вважають, що влада сфальсифікувала результати виборів. За даними ООН, щонайменше 23 протестувальники були вбиті під час антиурядових демонстрацій, і близько 2400 заарештовані.

Незалежні спостерігачі назвали голосування недемократичним.

Пізніше сім країн ЄС закликали Венесуелу оприлюднити результати президентських виборів, а США заявили, що визнали Едмундо Гонсалеса переможцем.

В ЄС також не визнали переобрання Мадуро та закликали провести незалежну перевірку результатів виборів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-