У Венесуелі видали ордер на арешт лідера опозиції

У Венесуелі видали ордер на арешт лідера опозиції

Укрінформ
У Венесуелі видали ордер на арешт Едмунда Гонсалеса, колишнього опозиційного кандидата у президенти, який був головним суперником чинного президента Ніколаса Мадуро на виборах.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє AP.

"Венесуельський суддя у понеділок видав ордер на арешт колишнього кандидата в президенти від опозиції Едмундо Гонсалеса в рамках кримінального розслідування результатів довгоочікуваних липневих виборів, на яких, про свою перемогу, заявила як правляча партія, так і опозиційні сили", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, ордер було видано за запитом венесуельського уряду, який звинувачує 75-річного Гонсалеса в низці злочинів, включно зі змовою, підробкою документів та узурпацією влади.

Цей крок став черговою віхою репресій проти опозиції через місяць після того, як виборча комісія, лояльна до правлячої в країні партії, оголосила про переобрання Мадуро на третій президентський термін.

Едмундо Гонсалес тричі не з’явився на виклики прокурорів для надання свідчень, востаннє - минулої п’ятниці. За даними AP, опозиційний лідер не з’являвся на публіці після проведення виборів.

Раніше Гонсалес висловив сумніви щодо дій прокурорів, заявивши про порушення процесуальних гарантій, та звинуватив генерального прокурора Тарека Вільяма Сааба, давнього союзника Мадуро, у тому, що він діє як "політичний обвинувач", який виносять вироки заздалегідь. Він також відхилив виклик на допит, стверджуючи, що не було чітко визначено умови його явки.

Читайте також: Венесуела видала Росії колумбійців, які воювали за Україну - ЗМІ

Як повідомляв Укрінформ, після виборів у країні розпочалися мітинги прихильників опозиції, які вважають, що влада сфальсифікувала результати виборів. За даними ООН, щонайменше 23 протестувальники були вбиті під час антиурядових демонстрацій, і близько 2400 заарештовані.

Незалежні спостерігачі назвали голосування недемократичним.

Пізніше сім країн ЄС закликали Венесуелу оприлюднити результати президентських виборів, а США заявили, що визнали Едмундо Гонсалеса переможцем.

В ЄС також не визнали переобрання Мадуро та закликали провести незалежну перевірку результатів виборів.

Фото: AA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-