Білий дім про погрози Путіна на адресу ЄС і НАТО: Ця риторика не нова

У Білому домі назвали небезпечною, але не новою риторикою заяви Володимира Путіна про те, що він вважатиме початком війни ЄС і НАТО проти Росії скасування обмежень для України на застосування західної зброї по цілях на території РФ.

Про це заявила на брифінгу у п’ятницю речниця Білого дому Карін Жан-П’єр, передає Укрінформ. 

«Його (Путіна – ред.) коментарі щодо НАТО і зокрема США… така риторика, безумовно, небезпечна, але вона не нова для Росії. Насправді, вона була основою російської пропаганди протягом усієї цієї війни, яку вони ведуть. Це їхня війна, яку вони ведуть в Україні. Це їхня агресія. Це те, що вони зробили. Це те, що зробив Путін, якщо бути більш конкретним. І це те, з чого все почалося», - заявила речниця.

Як повідомляв Укрінформ, днями Путін заявив, що будь-який крок Заходу, який дозволить Києву використовувати далекобійну зброю проти цілей на території Росії, означатиме, що НАТО і європейські країни перебувають «у стані війни» з РФ.

Читайте також: Туск не радить Заходу «робити драматичні висновки» із погроз Путіна

Прем’єр-міністр Великої Британії Кір Стармер відповів на це, що війну в Україні розпочав Путін і він може закінчити її в будь-який момент.

У ЄС наголосили, що погрози Путіна не змінять позицію Євросоюзу щодо підтримки України.

Раніше Президент Володимир Зеленський заявляв, що Україні потрібен дозвіл на використання далекобійної зброї по військових об’єктах на території Росії від чотирьох країн: Сполучених Штатів, Великої Британії, Франції та Німеччини.