Білорусь вночі піднімала винищувач через заліт російського дрона - Гаюн

Під час атаки РФ по Україні у ніч проти суботи, 14 вересня, на територію Білорусі залітав російський ударний дрон типу Shahed, у небі чергував білоруський винищувач.

Про це повідомляє моніторингова група "Беларускі Гаюн" у Телеграмі, передає Укрінформ.

Зазначається, що близько 4:10 дрон-камікадзе типу Shahed перетнув кордон з Білоруссю в районі Лоєва і провів у повітряному просторі республіки близько 30 хвилин.

Дрон рухався західним курсом, потім повернув на південний схід і повернувся на територію України. Він полетів у район Славутича, де його помітили вже о 05:05.

«У момент заходу «шахеда» на територію Білорусі в небі над Гомельщиною чергував винищувач ВПС РБ, який було піднято з аеродрому "Барановичі" близько 03:40», - додала моніторингова група.

Читайте також: Українські прикордонники нагадують, що саме російські дрони залітають на територію Білорусі

Як повідомляв Укрінформ, Сили протиповітряної оборони вночі 14 вересня збили 72 російські ударні дрони типу Shahed. Загалом радіотехнічні війська Повітряних сил виявили та здійснили супровід 76 дронів із напрямків Курська та Єйська, а також мису Чауда у тимчасово окупованому Криму.

Упродовж серпня у повітряний простір Білорусі залітали щонайменше 12 російських дронів-камікадзе типу Shahed, з яких збили лише один.

Фото: Getty Images