Українські прикордонники нагадують, що саме російські дрони залітають на територію Білорусі

Українські прикордонники нагадують, що саме російські дрони залітають на територію Білорусі

Укрінформ
Білорусь мовчить про російські безпілотники, які губляться на її території під час російських атак на Україну, але при цьому говорить про загрозу саме з українського боку.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини» сказав речник ДПСУ Андрій Демченко.

«Російські безпілотники можуть залітати на територію Білорусі, і Білорусь мовчить про це. Ми пам’ятаємо, що до цього Білорусь активно зазначала, що саме українські безпілотні апарати начебто залітали до Білорусі і це становило загрозу. Тому вони почали нарощувати свої сили на напрямку кордону з Україною», - зазначив він.

За словами Демченка, на кордоні з Білоруссю ситуація залишається контрольованою. Наразі українська сторона не фіксує переміщення військової техніки та особового складу з боку Білорусії поруч з українським кордоном.

«Але цей напрямок для нас залишається загрозливим, і ми маємо бути готовими до розвитку будь-яких ситуацій у будь-який момент, допоки Білорусь залишатиметься під впливом країни-терористки Росії», - додав він.

Як повідомлялося, раніше моніторингова група Беларускі Гаюн повідомляла, що у повітряний простір Білорусі упродовж серпня залітали щонайменше 12 російських дронів-камікадзе типу «Shahed», з яких збили лише один.

Читайте також: До Білорусі мають застосовуватися ті самі санкції, як і до Росії - Науседа

За даними групи, російські безпілотники перетинали кордон Білорусі 21, 26, 27, 29 та 31 серпня. У низці з цих випадків для перехоплення підіймали винищувачі ВПС країни.

Крім цього, вночі 29 серпня білоруський винищувач вперше за всю історію моніторингу збив «Shahed» над Білоруссю. Це сталося приблизно о 03:55 ночі в Єльському районі Гомельської області.

При цьому що трапилося з ще 11 БПЛА, які залітали в Білорусь, невідомо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-