До Білорусі мають застосовуватися ті самі санкції, як і до Росії - Науседа

До Білорусі мають застосовуватися ті самі санкції, як і до Росії - Науседа

Укрінформ
Литва без ілюзій ставиться до дій Білорусі на кордонах із сусідніми країнами і вважає цю країну таким самим джерелом ризику для Європи, як і Росію.

Про це заявив Президент Литви Гітанас Науседа на спільному брифінгу з Президентом Володимиром Зеленським у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Науседа зауважив, що з часу так званих президентських виборів у Білорусі ця держава не є самостійною. Всі ці роки Росія проводить навчання свого особового складу на її території і здійснила звідти наступ на Україну. Окрім того, наразі підвищується напруга і біля західного кордону Білорусі.

«Литва має достатньо великий кордон з Білоруссю, тому ми дуже уважно спостерігаємо за цією ситуацією. Так само вони організовано висилають нелегальних мігрантів на нашу територію, намагаючись дестабілізувати ситуацію. Ми успішно протидіяли таким спробам, але це не означає, що Білорусь не спробує робити цього й надалі», - зазначив Науседа.

Він додав, що наразі ці білоруські операції просто перемістилися до кордону з Польщею, «і ні Польща, ні ЄС не можуть цього толерувати».

Читайте також: На територію Білорусі в серпні залітали щонайменше 12 дронів - Гаюн

«Тому ми дивимося на цю державу (Білорусь – ред.) без ілюзій і розуміємо, що це є ще одним джерелом ризику для всіх нас, і завжди на форумах Європейського Союзу агітуємо за те, щоб до Білорусі застосовувалися ті самі санкції, як і стосовно Росії», - акцентував Президент Литви.

У цьому контексті він нагадав, що ЄС нещодавно ухвалив ще один пакет санкцій саме для Білорусі.

«І це не кінець. Ми маємо вимагати ще більш суворої оцінки», - наголосив Науседа.

Як повідомлялося, Сейм Латвії схвалив у другому, остаточному, читанні зміни до Закону про дорожній рух, які забороняють перебування в країні транспортних засобів, зареєстрованих у Білорусі.

Польща 11 вересня на 90 днів продовжила тимчасову заборону на перебування в певній ділянці прикордонної смуги, що прилягає до державного кордону з Республікою Білорусь.

Напередодні Міністерство внутрішніх справ Польщі заявило, що Білорусь штучно нарощує міграційний тиск на польсько-білоруському кордоні в рамках гібридних дій, спрямованих на дестабілізацію Польщі та інших країн-членів Європейського Союзу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-