При спробі перетнути Ла-Манш загинули вісім мігрантів

Щонайменше вісім мігрантів загинули в ніч на 15 вересня поблизу узбережжя французького Па-де-Кале, намагаючись перетнути Ла-Манш до Великої Британії. Шестеро людей, зокрема немовля, були врятовані, але постраждали від переохолодження.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє France Info.

Йдеться про вісьмох дорослих людей, ще шістьох доправили до лікарні «у відносно невідкладному стані», повідомив префект Па-де-Кале Жак Бійан.

Серед постраждалих також десятимісячна дитина. За словами місцевої влади, ці люди прибули з Еритреї, Судану, Сирії, Афганістану, Єгипту та Ірану.

З п'ятниці в районі Па-де-Кале було врятовано 200 шукачів притулку, які намагалися перетнути протоку на саморобних човнах. Згідно з даними місцевої морської префектури, упродовж одного лише цього дня було зафіксовано 18 спроб відплиття човнів.

За підрахунками Великої Британії, попри смертельну загрозу за шість років майже 136 000 людей перетнули Ла-Манш на подібних човнах з Франції.

Читайте також: Із Ла-Маншу врятували 80 мігрантів

Як повідомляв Укрінформ, за попередніми даними МВС Великої Британії, за перші три місяці 2024 року до країни у такий спосіб прибула рекордна кількість мігрантів - 4 644 особи перетнули Ла-Манш.

Фото: SEBASTIEN JARRY / LA VOIX DU NORD / MAXPPP