Із Ла-Маншу врятували 80 мігрантів

Із Ла-Маншу врятували 80 мігрантів

Укрінформ
Близько 80 мігрантів, у тому числі троє дітей, були врятовані у четвер після того, як їх човен потрапив у біду під час перетину протоки Ла-Манш.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє BBC.

Рятувальні шлюпки із британських міст Дувр і Волмер були спущені на воду для допомоги прикордонникам після повідомлень про те що десятки людей опинилися у воді приблизно за 16 кілометрів від узбережжя Кенту. До рятувальної операції залучили два кораблі прикордонних сил Великої Британії, два рятувальні човни, два французькі судна і гелікоптер берегової охорони. Керує рятувальною операцією британська влада.

Операція проходить добре, повідомлень про загиблих немає, йдеться у матеріалі.

Читайте також: Біля узбережжя Тунісу виявили тіла чотирьох мігрантів, понад 50 людей врятували

Вважається, що човен досягнув британських вод після того, як його переслідував французький військовий корабель, після чого потрапив у скрутне становище. Дехто з тих мігрантів, які перебувають у морі, можливо, дрейфували назад у французькі води. Всіх, кого підберуть британські рятувальні човни, швидше за все, доставлять назад у Дувр, йдеться у повідомленні.

Наразі рятувальні човни продовжують пошуки у районі інциденту.

Як повідомляв Укрінформ, 1 травня протоку Ла-Манш на невеликих човнах перетнули щонайменше 711 нелегальних мігрантів – найбільше з початку року.

Фото: Steve Finn

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-