Росія залежатиме від іноземних партнерів через скорочення власних запасів зброї - ISW

Росія, ймовірно, зіткнеться зі зростаючими проблемами у виробництві та закупівлі зброї, необхідної для війни проти України, тож Кремль усе більше покладатиметься у цьому на своїх іноземних партнерів.

Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW), передає Укрінформ.

Як зазначається, російські війська значною мірою покладаються на відновлення запасів зброї та військової техніки радянських часів, зокрема бронетехніки, щоб підтримувати темп наступальних операцій в Україні. «Російському уряду, ймовірно, доведеться мобілізовувати російську економіку та оборонну промисловість та інвестувати в розбудову потенціалу, якщо російські військові мають намір підтримувати поточний темп операцій у середньо- та довгостроковій перспективі, оскільки Росія виснажує свої обмежені радянські запаси. Але незрозуміло, чи зможе російська оборонна промисловість виробляти достатньо, щоб витримати високий рівень втрат обладнання, яких зазнають російські війська в Україні, навіть за умови подальшої економічної мобілізації», - зазначають аналітики.

Раніше ISW оцінював, що зусилля Росії щодо розширення свого ОПК навряд чи будуть стійкими в середньо- та довгостроковій перспективі через очікувану нестачу робочої сили та вплив західних санкцій.

Також у звіті зазначили, що російська влада останнім часом активізувала військову співпрацю з КНДР, про що свідчать візит голови Ради безпеки РФ Сергія Шойгу до Пхеньяна 13 вересня та візит Путіна в червні 2024 року, коли Путін підписав угоду про всеосяжне стратегічне партнерство з північнокорейським диктатором Кім Чен Ином.

Читайте також: Росія та Китай продовжують розвивати військово-технічну співпрацю - ISW

«Поглиблення військового партнерства Росії з Північною Кореєю є символом відносин, які Росія прагне встановити з Іраном, КНР та іншими бажаними партнерами. Росія, швидше за все, зіткнеться зі скороченням запасів зброї та обладнання та намагатиметься компенсувати цю нестачу, якщо вона не зможе обійти масштабні санкції Заходу та значно розширити свою взаємодію з іноземними партнерами, щоб отримати достатню кількість військового обладнання, комплектуючих і предметів подвійного призначення», - вважать військові аналітики.

Як повідомляв Укрінформ, Північна Корея продовжує постачати Росії балістичні ракети малої дальності всупереч санкціям.