Росія та Китай продовжують розвивати військово-технічну співпрацю - ISW

Росія та Китай продовжують розвивати військово-технічну співпрацю - ISW

Укрінформ
Росія і Китайська Народна Республіка (КНР) продовжують розвивати різні напрямки військово-технічного співробітництва.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

У зведенні зазначається, що заступник держсекретаря США, відповідальний за азійський напрям, Курт Кемпбелл заявив виданню Politico у вівторок, що КНР надає російській оборонній промисловості «дуже істотну» підтримку в обмін на секретні російські військові технології. Кемпбелл зауважив, що Китай не просто постачає продукцію подвійного призначення у Росію, але й докладає «значних зусиль, щоб допомогти підтримувати, розбудувати і диверсифікувати елементи російської військової машини».

Він попередив, що у відповідь РФ надсилає до Китаю технології підводних човнів, авіаційні розробки та ракетні технології, які охороняються і якими раніше Москва неохоче ділилася із Пекіном.

«Офіційні особи КНР продовжують заперечувати свою підтримку російських військових зусиль і стверджують, що Китай залишається «неупередженим», коли йдеться про війну Росії в Україні, попри часті повідомлення Заходу про матеріальну підтримку КНР російського оборонного промислового виробництва і можливостей геопросторової розвідки», – вважають експерти ISW.

Повідомлення про більш пряму підтримку Росії з боку Китаю з’являються на тлі очолюваних РФ міжнародних військово-морських навчань «Океан-2024», які наразі проходять у Тихому і Північному Льодовитому океанах, а також Середземному, Каспійському та Балтійському морях.

Російський лідер Володимир Путін 10 вересня оголосив про початок навчань «Океан-2024» і звинуватив США у тиску на Росію і КНР, що зумовило необхідність проведення спільних військово-морських навчань, йдеться у звіті Інституту.

Читайте також: Віцепрезидент Китаю заявив про готовність його країни нарощувати співробітництво з РФ

Як повідомляв Укрінформ, 10 вересня кораблі ВМС Китаю долучились до масштабних військово-морських навчань РФ «Океан - 2024», до яких, за твердженнями Москви, залучили сили російського військового флоту від Середземного моря до Тихого океану.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-