Україну змушують воювати зі зв’язаними за спиною руками - дебати в Європарламенті

Французька депутатка Європарламенту Наталі Луазо закликала європейські країни надати Україні всю необхідну допомогу, а також ракети дальнього радіуса дії та дозвіл бити по території РФ.

Про це вона сказала у Страсбурзі під час дебатів щодо продовження військової та фінансової допомоги України з боку ЄС, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Обмеження, накладені на Україну, щоб захистити себе, не мають жодного сенсу. Її змушують воювати зі зв'язаними за спиною руками», - сказала Луазо.

Вона також не розуміє, чому Україні забороняють завдавати ударів туди, звідки по ній ведуть вогонь.

«Про що думає Джо Байден? Навіщо відмовляти в ракетах дальнього радіуса дії? Що задумав Олаф Шольц? Навіщо ми заплющуємо очі на ухиляння від санкцій? Тим часом Москва купує товари у Північної Кореї та Ірану, не рахуючись з ціною. Чи усвідомлюємо ми, що це означає?» - звернулась Луазо до депутатів.

Вона закликала західних політиків визнати, що вони не можуть впоратися зі своєю роботою.

«Допомагати Україні - це не означає робити селфі в Києві або повторювати порожні промови. Допомагати Україні означає надавати їй те, чого вона потребує, коли вона цього потребує, без обмежень і без зволікань», – підкреслила колишня державна секретарка Франції з європейських справ.

Голосування за резолюцію щодо продовження підтримки України має відбутись на пленарному засіданні Європарламенту у Страсбурзі цього четверга.

Читайте також: Євродепутат закликав прибрати всі «червоні лінії» щодо застосування Україною західної зброї

Як повідомляв Укрінформ, німецький депутат Європарламенту від християнських демократів Міхаель Галер закликав уряди країн Європи, зокрема, владу своєї країни, зняти усі обмеження з України щодо можливості використовувати зброю союзників по території РФ.

Фото з сайту yenisafak.com