Євродепутат закликав прибрати всі «червоні лінії» щодо застосування Україною західної зброї

Євродепутат закликав прибрати всі «червоні лінії» щодо застосування Україною західної зброї

Укрінформ
Європейці інвестують в безпеку України недостатньо коштів. Надаючи необхідну зброю, держави ЄС встановлюють червоні лінії, які послаблюють не лише захист України, а й безпеку самої Європи, тому ці обмеження слід усунути.

Про це литовський депутат Європарламенту Андрюс Кубілюс сказав на пленарному засіданні у Страсбурзі під час дебатів щодо продовження фінансової і військової підтримки України з боку ЄС, передає кореспондент Укрінформу.

«Навіть якщо ми надаємо зброю Україні, ми або принаймні деякі з наших країн запроваджуємо червоні лінії та обмеження, щоб вона не була використана проти цілей на російській території», - пояснив Кубілюс, закликавши усунути всі червоні лінії, що стосуються безпеки України.

Він також наполягає на пошуку додаткових фінансових ресурсів для України та посилення захисту Європи.

«Минулого року вся західна військова підтримка України склала лише 40 мільярдів євро, тоді як росіяни витратили на війну понад 120 мільярдів євро», - підкреслив депутат від Європейської народної партії.

Кубілюс також повторив офіційну позицію Єврокомісії, озвучену її президенткою Урсулою фон дер Ляєн. Згідно з нею, оборона та безпека Європи безпосередньо пов'язана з безпекою України та є одним із пріоритетів для нової Комісії.

«Ми повинні негайно знайти додаткові фінансові ресурси для військової допомоги Україні і можемо це зробити. Ми повинні збільшити виробництво нашої військової промисловості, а також інтегрувати українське та європейське виробництво», - зазначив литовський депутат.

Читайте також: Політика США щодо ударів углиб Росії поки залишається без змін - Держдеп

Як повідомляв Укрінформ, у Страсбурзі у Європарламенті відкрилися слухання щодо фінансової та військової допомоги Україні. На відкритті слухань виступив виконавчий віцепрезидент Єврокомісії Валдіс Домбровскіс.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-