У В’єтнамі кількість жертв тайфуну «Ягі» перевищила 290

На півночі В’єтнаму кількість жертв тайфуну «Ягі» зросла до більш як 290 людей.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

Агентство із ліквідації наслідків стихійних лих В’єтнаму у вівторок поінформувало, що у результаті тайфуну «Ягі», повеней та зсувів ґрунту загинула 291 людина, ще 38 осіб вважаються зниклими безвісти, а майже 2000 людей зазнали поранень.

Промислове виробництво у кількох північних провінціях було зупинене, 235 тисяч будинків пошкоджені, понад 300 тисяч гектарів рисових і товарних культур затоплені.

За даними метеорологічного агентства, можливий новий шторм наблизиться до центрального міста Дананг пізно у четвер або вранці п’ятниці.

Прогнозується, що протягом наступної доби у В’єтнамі депресія (метеорологічна область порівняно слабкого атмосферного тиску) перетвориться на шторм, йдеться у заяві уряду.

Читайте також: Кількість жертв тайфуну у Мʼянмі зросла до 226

Влада видала попередження про шторм для прибережних провінцій, який може викликати сильні дощі у центральній частині країни.

Як повідомлялося, тайфун «Ягі» став найсильнішим тайфуном, який накрив В'єтнам за останні десятиліття. Він досяг суші в суботу зі швидкістю вітру до 149 км/год.

«Ягі» викликав численні повені та зсуви, завдав руйнування двом великим промисловим центрам. Раніше повідомлялося про 250 загиблих і 82 зниклих безвісти людей внаслідок стихії.