Штати відкинули будь-яку причетність до вибухів у Лівані

Сполучені Штати непричетні до вибухів пейджерів, портативних радіостанцій та інших пристроїв, якими користувалися бойовики угруповання «Хезболла» в Лівані.

Таку позицію озвучив радник Білого дому Джон Кірбі, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Я можу сказати, що ми жодним чином не були причетні ні до вчорашніх, ні до сьогоднішніх (відповідно у вівторок та середу – ред.) інцидентів », - запевнив представник Білого дому.

Водночас він не став відповідати на уточнення, чи стоїть Ізраїль за ураженням осередків «Хезболли» шляхом підриву засобів комунікації.

Читайте також: Від вибухів у Лівані в середу загинули 14 осіб, 450 поранені - ЗМІ

У відповідь на запитання, чи не вважають у Білому домі, що в такий спосіб відбулася ескалація на Близькому Сході, яка ускладнить процес переговорів, Кірбі зазначив: Сполучені Штати зберігають позицію щодо необхідності уникнення будь-якого посилення напруження.

«Ми досі вважаємо, що найкращий спосіб запобігти ескалації, запобігти виникненню ще одного фронту в Лівані – це дипломатія», - зауважив Кірбі.

Читайте також: Як Ізраїль провів унікальну операцію проти «Хезболли»

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок понад 2 тисячі людей по всьому Лівану дістали поранення, коли вибухнули пейджери, які члени «Хезболли» використовували для зв'язку. У середу надійшли повідомлення про вибухи інших засобів комунікації, якими послуговувалися бойовики.