Від вибухів у Лівані в середу загинули 14 осіб, 450 поранені - ЗМІ

Від вибухів у Лівані в середу загинули 14 осіб, 450 поранені - ЗМІ

Укрінформ
У Лівані щонайменше 14 людей загинули в середу внаслідок вибухів портативних радіостанцій та інших електронних пристроїв, які використовувалися бойовиками угруповання «Хезболла».

Про це повідомляє Reuters із посиланням на Міністерство охорони здоров'я Лівану, передає Укрінформ.

«МОЗ Лівану повідомило, що 14 людей загинули та близько 450 отримали поранення в середу в передмістях Бейрута та в долині Бекаа», - зазначається в повідомленні.

Таким чином, з урахуванням загиблих унаслідок підривів пейджерів у вівторок кількість жертв сягнула 26, поранені майже три тисячі людей.

Читайте також: У Лівані сталася нова серія вибухів пейджерів та інших пристроїв

Керівництво «Хезболли» звинуватило Ізраїль у диверсіях. Проте ізраїльська влада не взяла на себе прямої відповідальності за вибухи.

Операції, які практично дезорганізували «Хезболлу», відбулися в умовах затяжної війни в Газі, яку Ізраїль почав після масштабного терористичного нападу ХАМАСу в жовтні 20123 року, а також на тлі загрози утворення другого фронту з боку «Хезболли» в Лівані.

Читайте також: Як Ізраїль провів унікальну операцію проти «Хезболли»

Як повідомляв Укрінформ, міністр оборони Ізраїлю Йоав Галант заявив, що ЦАХАЛ зосереджує ресурси на північному фронті, поблизу кордону з Ліваном, оскільки розпочинається «нова фаза» війни.

Фото: Wael Hamzeh/EPA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-