Громадян Гани обманом змусили підписати контракти з міноброни Росії - ЗМІ

В окупованому Донецьку російські загарбники утримують обдурених громадян Гани і погрожують їм відправкою на війну.

Про це повідомляє ASTRA з посиланням на іноземні місцеві видання, передає Укрінформ.

«14 громадян Гани обманом вивезли в РФ і змусили підписати контракти з МО РФ, тепер їх утримують у Донецьку та погрожують відправити в бій... 11 із них уже безслідно зникли», - сказано в повідомленні.

Зазначається, що ці 14 чоловіків із Гани 4 серпня 2024 року виїхали зі своєї країни в Росію, як вони думали, - «на заробітки в сільському господарстві або в охороні», їх заманили обіцянками забезпечити добре оплачувану роботу в Росії.

Однак, одразу після прибуття до РФ чоловіків відвезли до Костроми і дали підписати «трудові договори». Як виявилося, насправді це були угоди про вербування в російську армію «для боротьби з Україною». Після цього чоловіків перевезли в Донецьк. 

На відео, опублікованому ЗМІ, один із громадян Гани каже, що чоловіки були обмануті якимось провідником, якому вони довіряли. Обмануті чоловіки назвали цього провідника і пояснили, що це він їм сказав підписати контракти з міністерством оборони РФ. І оскільки ганці не знають російської мови, вони не зрозуміли, що підписують військові контракти. Також у них відібрали паспорти.

Читайте також: Росія у Сирії активно вербує чоловіків на війну в Україну - ГУР

«Ми не можемо нікуди вийти; навіть якщо ми йдемо до туалету, військові будуть слідувати за нами», - сказав один із ганців на відео з Донецька, де зараз, як стверджується, утримують цих іноземних громадян.

«У нас немає досвіду підготовки до бою. Ми благаємо, ми хочемо повернутися додому. Будь ласка, допоможіть нам. Ми спимо на фанерах, і це так незручно», - кажуть ганці, що залишилися.

Видання «GhanaWeb» пише, що звернулося до посольства Росії в Гані, але відповіді від них не отримало.

Як повідомляв Укрінформ, Індія домоглась звільнення 45 своїх громадян, яких незаконно змусили вступити до російської армії та воювати проти України.