Індія повернула 45 своїх громадян, які служили в російській армії

Індія повернула 45 своїх громадян, які служили в російській армії

Укрінформ
Індія домоглась звільнення 45 своїх громадян, яких незаконно змусили вступити до російської армії та воювати проти України.

Як передає Укрінформ, про це заявило Міністерство закордонних справ Індії, повідомляє NDTV.

У зовнішньополітичному відомстві додали, що ще щонайменше 50 індійців перебувають на фронті в Україні у складі армії РФ. Наразі докладаються зусилля для того, щоб їх звідти звільнити, сказав речник МЗС.

Під час нещодавнього візиту прем’єр-міністра Індії Нарендри Моді до Москви російський лідер Володимир Путін запевнив його, що Росія звільнить усіх індійців, які буди введені в оману та «призвані» до лав російської армії.

Зазначається, що близько сотні громадян Індії опинилися в російській армії, четверо індійців загинули внаслідок їхньої участі у війні Росії проти України. Поліція Індії заарештувала щонайменше чотирьох осіб, причетних до вербування індійських громадян до армії РФ.

Читайте також: Росія через значні втрати в Україні вербує найманців в Африці - британська розвідка

Як повідомляв Укрінформ, 7 березня в Індії викрили «велику мережу торгівлі людьми», яка відправляла молодих людей до Росії, обіцяючи роботу, після чого їх змушували брати участь у війні проти України.

Торговці людьми, які діяли у кількох штатах Індії, знаходили людей через соціальні мережі та за допомогою місцевих агентів.

В учасників мережі торгівлі людьми вже було вилучено 50 мільйонів рупій (605 тисяч доларів США) готівкою, а також деякі документи та електронні записи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-