У Конгресі США досягнули угоди, щоб уникнути шатдауну

Лідери Конгресу США оголосили про досягнення угоди щодо тимчасового законопроєкту про витрати. Це дасть змогу фінансувати федеральні агентства впродовж найближчих трьох місяців.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє AP.

"Лідери Конгресу оголосили в неділю про домовленість щодо законопроєкту про короткострокові витрати, який фінансуватиме федеральні агентства впродовж приблизно трьох місяців, запобігаючи можливому частковому припиненню роботи уряду, коли почнеться новий бюджетний рік (1 жовтня - ред.), і відкладаючи остаточні рішення до листопадових виборів", - йдеться у повідомленні.

Законопроєкт також включає додаткові 231 млн доларів для зміцнення Секретної служби США після двох інцидентів, пов'язаних із кандидатом у президенти США Дональдом Трампом. Додаткові кошти буде виділено і для підтримки проведення президентських виборів.

Читайте також: Зеленський розпочав візит до США з відвідин армійського боєприпасного заводу

Досягти компромісу було нелегко. Спікер Палати представників Майк Джонсон спочатку пропонував пов'язати тимчасове фінансування з вимогою підтвердження громадянства під час реєстрації для голосування, але пізніше відмовився від цієї ідеї заради досягнення угоди.

Тепер фінансування продовжено до середини грудня, що дає змогу Конгресу завершити розробку повного бюджету на наступний рік уже після виборів 5 листопада. Тимчасове фінансування подовжує роботу урядових установ, однак остаточне рішення з бюджетних питань залежатиме від підсумків виборів та подальших політичних розрахунків.

Лідери обох партій висловили задоволення досягнутою угодою, наголошуючи на важливості запобігання закриттю уряду напередодні виборів.

Читайте також: США можуть надати Україні ракети для F-16 у межах нового пакета допомоги - Politico

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство оборони США співпрацює з Конгресом, щоб не втратити фінансування, яке залишиться від 60-мільярдного пакета допомоги Україні після завершення фінансового року.

У Сполучених Штатах бюджетний рік триває від 1 жовтня до 30 вересня наступного року.