Грецькі залізничники оголосили страйк

Грецькі залізничники оголосили страйк на четвер на знак протесту проти нездатності уряду підвищити безпеку після залізничної катастрофи в лютому 2023 року.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Ekathimerini.

"Грецькі залізничники оголосили страйк на четвер на знак протесту проти неспроможності уряду підвищити безпеку після катастрофи на залізниці в Темпі у лютому 2023 року", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, Hellenic Train, державний оператор грецької залізниці, заявив: "Трагічна аварія в Темпе, яка забрала життя 57 невинних людей, зокрема 11 наших колег, висвітлила давні проблеми, з якими стикаються залізничники, та нехтування державою залізничною системою".

Їхні вимоги включають негайний найм додаткового персоналу, реалізацію пропозицій профспілки щодо безпеки пасажирів та працівників, заміну застарілих поїздів на сучасні, які можна порівняти з європейськими залізницями, навчання машиністів та техніків на всьому рухомому складі, безперервне навчання техніків та провідників поїздів.

"Попри запевнення керівництва, що безпека буде їхнім ключовим пріоритетом, а також обіцянки негайних середньо та довготермінових заходів, проблеми залишаються, що ускладнює нашим колегам ефективну та безпечну роботу", – йдеться у повідомленні.

Торік міжміський пасажирський потяг, що прямував з Афін до північного міста Салоніки, на великій швидкості зіткнувся з вантажним потягом поблизу міста Лариса у центральній Греції. Унаслідок інциденту загинули 57 осіб – переважно молодих студентів.

Читайте також: Протести через зґвалтування та вбивство лікарки в Індії: медики відмовилися припинити страйк

Як повідомлялося, авіакомпанія Boeing досягла угоди з профспілкою, яка представляє понад 32 000 працівників тихоокеанського північно-західного регіону США, що допоможе запобігти масштабному страйку.