У Нідерландах «прощальна вечірка» Рютте коштувала близько €150 тисяч - ЗМІ

Неформальний захід, так звана “прощальна вечірка” Марка Рютте у Гаазі наприкінці серпня коштувала в п'ять разів більше, ніж дозволено для прощальної вечірки для міністра або держсекретаря Нідерландів.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на RTL Nieuws.

“Прощальна вечірка для колишнього прем'єр-міністра Нідерландів Марка Рютте виявилася дуже дорогою. Загалом це коштувало близько 150 000 євро, тоді як прощальний вечір для міністра чи держсекретаря має коштувати близько 30 000 євро. Це видно з облікових записів, які отримала редакція RTL Nieuws”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що на захід було запрошено близько 1400 гостей – колишніх колег експрем’єра, політиків і журналістів.

Читайте також: Суд зобов’язав уряд Британії розкрити листування Джонсона у справі про COVID-вечірки

За інформацією RTL Nieuws, за захід заплатили загалом понад 145,6 тисячі євро – кошти пішли на декорації, кейтеринг, виступ гурту та на регулювальників дорожнього руху. Такі дані телеканал отримав, зробивши підрахунки згідно з отриманими чеками після поданих запитів.

Також у Рютте був прощальний захід у будівлі міністерства загальних справ, яке очолює прем’єр-міністр Нідерландів за сумісництвом. Витрати на цю вечірку були значно меншими: 5442,27 євро.

Витрати на урочистості були в п'ять разів вищими, ніж дозволено для прощальної вечірки для міністра або держсекретаря Нідерландів – 30 тисяч євро, зауважує RTL Nieuws. Інші міністерства, які влаштовували “прощальні заходи”, не вийшли за межі цих витрат.

У Міністерстві загальних справ Нідерландів на запит телеканалу зазначили, що Рютте пропрацював прем’єром 14 років і за цей час не мав жодної вечірки.

“За 14 років він працював з багатьма людьми, як у Міністерстві загальних справ, так і за його межами. Саме тому було обрано дві окремі прощальні зустрічі: внутрішня прощальна зустріч у Міністерстві загальних справ для нинішніх співробітників. І широке прощання… для 1400 гостей”, – зазначили в міністерстві.

Читайте також: Столтенберг передасть Рютте «естафету» з підтримки України - Стефанішина

Як повідомлялося, країни-союзниці підтримали кандидатуру Марка Рютте на посаду генерального секретаря НАТО у червні поточного року.

Фото: RTL Nieuws