У ISW пояснили мету останніх «ядерних погроз» Путіна

Внесення уточнень у визначення умов застосування Росією ядерної зброї главою Кремля Володимира Путіна має на меті перешкодити Заходу дозволити Україні використовувати передану країні зброю для ударів по військових об’єктах у Росії.

Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW), передає Укрінформ.

«Лідер Росії Володимир Путін продовжує погрожувати можливістю ядерної конфронтації між Росією та Заходом, щоб здійснювати подальший контроль над ухваленням ним рішень і перешкоджати йому у наданні дозволу Україні використовувати західну зброю для ударів по військових об’єктах у Росії», - вважають аналітики.

Зазначається, що чиновники з Кремля регулярно висловлюють завуальовані погрози ядерного протистояння між Росією та Заходом під час ключових моментів західних політичних дебатів щодо подальшої військової допомоги Україні.

Наприклад, нині на тлі триваючих дебатів щодо права України використовувати Західні збройні системи великої дальності для ударів по російських військових об’єктах.

У Москві своїми «ядерними погрозами» сподіваються викликати страх серед тих, хто ухвалює відповідні рішення на Заході.

Аналітики ISW вже давно вважають «брязкання» ядерною зброєю Росії частиною зусиль Кремля сприяти самостримуванню Заходу, а не як свідчення про готовність Росії застосувати ядерну зброю.

«ISW продовжує оцінювати, що Росія навряд чи застосує ядерну зброю в Україні чи деінде», - підсумовують експерти.

Читайте також: Росія погрожує країнам НАТО ядерною зброєю, але захисту від удару у відповідь у неї немає.

Як повідомляв Укрінформ, лідер Кремля Володимир Путін у середу на нараді Радбезу з ядерного стримування заявив про внесення уточнень у визначення умов застосування Росією ядерної зброї.

Міністр закордонних справ України Андрій Сибіга заявив, що риторика Росії стосовно ядерної зброї небезпечна і безвідповідальна та має на меті залякати світ.