Ізраїль завдав удару по Бейруту і ліквідував командира авіації «Хезболли»

Фото, відео

Ізраїль в четвер завдав авіаудару по південному передмістю Бейрута, в результаті чого загинув один із командирів «Хезболли».

Про це повідомляє Times of Israel, передає Укрінформ.

Ізраїльські військові повідомили, що удар по оплоту «Хезболли» в районі Дахіє був націлений на керівника військово-повітряних сил «Хезболли» Мохаммеда Срура, відомого як Абу Салех, який відповідав за безпілотники, крилаті ракети і засоби протиповітряної оборони.

Джерело в ліванських силах безпеки, близьке до угруповання, також підтвердило, що атака була спрямована на командира «Хезболли».

Міністерство охорони здоров'я Лівану повідомило, що в результаті атаки по Бейруту загинули дві людини.

За словами ізраїльських військових, Сарур командував численними повітряними атаками на Ізраїль, в тому числі за допомогою начинених вибухівкою безпілотників і крилатих ракет.

В останні роки, за даними ЦАХАЛу, він керував виробництвом безпілотників «Хезболли» і створив в Лівані бази для виробництва бойових БПЛА, деякі з цих виробництв були розташовані під цивільними будівлями в Бейруті.

Читайте також: Вашингтон запропонував угоду про призупинення вогню між Ізраїлем та «Хезболлою»

Також у четвер Ізраїль заявив, що його військові літаки завдали ударів по цілях на півдні Лівану і на сирійсько-ліванському кордоні, а «Хезболла» у відповідь випустила десятки снарядів по північних ізраїльських містах.

Як повідомляв Укрінформ, Біньямін Нетаньягу заявив, що Ізраїль не припинить військові операції проти ліванського угруповання «Хезболла», доки жителі північних територій не зможуть безпечно повернутися до своїх домівок.

Фото: GeoInsider/Х