Вашингтон запропонував угоду про призупинення вогню між Ізраїлем та «Хезболлою»

Вашингтон запропонував угоду про призупинення вогню між Ізраїлем та «Хезболлою»

Укрінформ
США запропонували угоду про тимчасове 21-денне припинення вогню між Ізраїлем та «Хезболлою».

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Politico.

"У середу ввечері Білий дім оголосив пропозицію щодо тимчасового 21-денного припинення вогню між Ізраїлем та «Хезболлою», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, найвищі посадовці адміністрації Джо Байдена працювали з Францією та арабськими союзниками в регіоні, щоб скласти угоду цього тижня під час Генеральної асамблеї ООН у Нью-Йорку.

У США заявили, що угоду підтримують кілька основних союзників США, зокрема, Австралія, Канада, Франція, Німеччина, Саудівська Аравія та Катар.

“Упродовж 21 дня ми вестимемо переговори щодо потенційного вирішення конфлікту”, - сказав високопосадовець адміністрації президента Джо Байдена.

Деталі угоди невідомі, але особа, ознайомлена з текстом документа, сказала, що ця угода призупинить бойові дії, вимагатиме передислокації ізраїльських військ уздовж ізраїльсько-ліванського кордону та дозволить ізраїльтянам повернутися до своїх будинків на півночі.

“Ми очікуємо, що коли уряд Лівану та уряд Ізраїлю приймуть це, вогонь буде припинено по обидва боки блакитної лінії”, - додав посадовець.

За його словами, Джо Байден зустрівся з президентом Франції Еммануелем Макроном в ООН, щоб завершити роботу над цією пропозицією.

Читайте також: Ізраїль продовжить військові операції проти «Хезболли» - Нетаньягу

Представники США налаштовані, що Ізраїль та «Хезболла» погодяться на пропозицію. Але «Хезболла», найімовірніше, посилить дії проти Ізраїлю після кількох тижнів бомбардування ЦАХАЛом території Лівану.

Як повідомляв Укрінформ, винищувачі військово-повітряних сил Ізраїлю у середу завдали ударів по 280 об’єктах угруповання «Хезболла» у Лівані.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-