У ЄС Meta оштрафували на понад €90 мільйонів через зберігання паролів

Комісія із захисту даних Ірландії (DPC) у п’ятницю оштрафувала компанію Meta Platforms на 91 млн євро за ненавмисне зберігання паролів деяких користувачів без їхнього захисту чи шифрування.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

«Широко визнано, що паролі користувачів не слід зберігати у відкритому доступі, враховуючи ризики зловживань, які виникають через осіб, які мають доступ до таких даних», — заявив заступник очільника DPC Грем Дойл.

У відповідь речник Meta сказав, що компанія вжила негайних заходів, щоб виправити помилку після виявлення її під час перевірки безпеки у 2019 році, і що немає жодних доказів того, що були здійснені зловживання з паролями або неналежний доступ до них.

Він також додав, що Meta конструктивно співпрацювала з DPC протягом усього розслідування.

Читайте також: Уряд Туреччини проведе переговори з представниками Instagram через блокування доступу до мережі

Зазначається, що саме розслідування проти американської компанії було розпочато ще п'ять років тому після того, як Meta повідомила Комісію із захисту даних Ірландії (DPC), що зберігала деякі паролі у «відкритому доступі».

Тоді Meta публічно визнала інцидент, а DPC заявив, що паролі не були доступні стороннім особам.

Загалом європейський регулятор оштрафував Meta на суму 2,5 мільярда євро за порушення Загального регламенту про захист даних (GDPR), запровадженого в 2018 році, включаючи рекордний штраф у 1,2 мільярда євро в 2023 році, який Meta нині оскаржує.

Читайте також: Фейсбук повністю заблокував RT та «Россия Сегодня»

Як повідомляв Укрінформ, у червні Антимонопольний комітет Італії (AGCM) оштрафував компанії Meta Platforms Ireland Ltd. та її материнську компанію Meta Platforms Inc. на €3,5 мільйона за нечесну комерційну практику щодо створення та керування обліковими записами соціальних мереж Facebook та Instagram.