Уряд Туреччини проведе переговори з представниками Instagram через блокування доступу до мережі

Уряд Туреччини проведе переговори з представниками Instagram через блокування доступу до мережі

Укрінформ
Уряд Туреччини проведе переговори з представниками соцмережі Instagram, доступ до якої у країні заблокували минулого тижня.

Про це повідомив міністр транспорту та інфраструктури Туреччини Абдулкадір Уралоглу, повідомляє Укрінформ із посиланням на Reuters.

Уралоглу заявив, що під час попередньої зустрічі з представниками Instagram Туреччина висловила певні застереження щодо дотримання платформою турецьких законів.

Представник компанії Meta, яка володіє платформою, заявив раніше, що в результаті блокування Instagram в Туреччині «мільйони людей були позбавлені своїх повсякденних способів зв'язку з сім'єю і друзями, а компанії більше не можуть зв'язуватися зі своїми клієнтами».

Як повідомляв Укрінформ, 2 серпня управління інформаційних технологій та зв’язку Туреччини заблокувало доступ до соціальної мережі Instagram відповідно до рішення управління інформаційних технологій та зв’язку.

Читайте також: У роботі Instagram стався масовий збій

Це рішення турецька влада пояснила “невизнанням злочинів” з боку соцмережі, оскільки напередодні там почали видаляти дописи зі співчуттям з приводу ліквідації лідера ХАМАСу Ісмаїла Ханії. Голова Директорату з комунікацій адміністрації президента Туреччини Фахреттін Алтун виступив із критикою цих дій.

31 липня угруповання ХАМАС заявило, що у столиці Ірану вбито лідера руху Ісмаїла Ханію, який прибув до Тегерана для участі в церемонії інавгурації президента.

Верховний лідер Ірану аятола Алі Хаменеї віддав наказ «завдати прямого удару по Ізраїлю» після ліквідації Ханії.

Фото: GETTY IMAGES

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-