Трюдо закликав канадців евакуюватися з Лівану

Премʼєр-міністр Канади Джастін Трюдо закликав громадян, які залишаються у Лівані, виїжджати з країни на тлі напруги між кількома країнами в регіоні.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

«У нас все ще є місця в літаках, організованих Канадою. Ми закликаємо всіх канадців сісти в ці літаки та залишити Ліван, поки вони можуть це зробити», - сказав Трюдо.

Уже тисяча громадян Канади змогли виїхати з Лівану.

Близько 6 000 громадян Канади повідомили про намір виїхати з Лівану, ще 2 500 людей можуть зробити те саме впродовж цих вихідних.

Додаткові евакуаційні рейси заплановані на понеділок і вівторок.

Канада, коли ці евакуаційні рейси не заповнені її громадянами, пропонує місця людям з Австралії, Нової Зеландії, Сполучених Штатів і деяких європейських країн.

Зазначається, що Ізраїль розширив удари по Лівану останніми тижнями після майже року перестрілки з ліванським збройним угрупованням «Хезболла», яке підтримується Іраном.

Читайте також: Нідерланди евакуювали з Лівану понад 100 своїх громадян

Бойові дії в основному обмежувалися ізраїльсько-ліванською прикордонною територією і відбувалися паралельно з війною Ізраїлю в Газі проти «ХАМАСу», яка триває вже майже рік.

Трюдо сказав, що необхідне негайне припинення вогню як з боку «Хезболли», так і з боку Ізраїлю, щоб можна було стабілізувати ситуацію і знову почати виконувати резолюції ООН.

Як повідомляв Укрінформ, премʼєр-міністр Канади Джастін Трюдо заявив, що Ізраїль може застосовувати своє право на самооборону, але має робити все можливе для уникнення ширшої війни.