У лондонському музеї активісти наклеїли фото з Гази на картину Пікассо

Фото

Активісти руху Demand наклеїли фотографію матері з дитиною, зроблене в секторі Гази, на картину Пабло Пікассо в Національній галереї в Лондоні.

Про це повідомляє Daily Mail, передає Укрінформ.

Двоє протестувальників увійшли до зали в галереї сьогодні в полудень і наклеїли фотографію на захисне скло картини «Материнство». Потім вони облили підлогу галереї червоною фарбою і демонстрували залиті фарбою руки.

Знімок, на якому мати тримає свою поранену дитину, засипану уламками, був зроблений палестинським журналістом Алі Джадаллахом.

Поліція заарештувала активістів за підозрою у злочинному пошкодженні. Обидва залишаються під вартою.

Представник Національної галереї заявив, що жодній картині в залі не було завдано шкоди, але приміщення на якийсь час закрили, поки офіцери з'ясовували обставини.

Картина «Материнство» була написана іспанським художником Пабло Пікассо у 1901 році і зображує матір, яка колише оголену дитину, довгі кінцівки якої складені в її обіймах так, ніби вона все ще перебуває в утробі матері.

Читайте також: У Нідерландах пропалестинські активісти облили червоною фарбою фасад королівського палацу

Ініціативна група, яка виникла на основі студентського осередку Just Stop Oil закликала до двостороннього ембарго на постачання зброї до Ізраїлю, а також закликає британський уряд припинити видачу всіх нових ліцензій на видобуток нафти і газу, починаючи з 2021 року.

Як повідомляв Укрінформ, активісти екоруху Just Stop Oil відомі тим, що обливали супом дві картини Вінсента Ван Гога.

Фото: Martyn Wheatley