Байден поспілкувався з Нетаньягу після тривалої перерви

Президент США Джо Байден і прем’єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу поспілкувалися в середу телефоном, що стало першою за майже два напружених місяці розмовою лідерів на тлі серйозного загострення ситуації на Близькому Сході.

Про контакт Байдена й Нетаньягу повідомив у середу Білий дім, передає Укрінформ.

«Сьогодні зранку президент Байден розмовляв із прем’єр-міністром Ізраїлю Нетаньягу. Віцепрезидентка Гарріс також приєдналася до розмови», - зауважили в адміністрації президента США.

У Білому домі пообіцяли пізніше повідомити про деталі розмови.

Востаннє лідери двох держав говорили близько семи тижнів тому. Нинішня розмова відбулася на тлі проведення Ізраїлем військових операцій в секторі Гази проти ХАМАС та на півдні Лівану проти «Хезболли», а також в умовах підготовки ЦАХАЛом відповіді Ірану на його ракетний удар.

Читайте також: Демократи у США підозрюють Нетаньягу у намаганні підіграти Трампові

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок міністр оборони Ізраїлю Йоав Галлант мав здійснити візит до Вашингтона, щоби зустрітися з главою Пентагону Ллойдом Остіном і радником з питань нацбезпеки Білого дому Джейком Салліваном. Однак, за повідомленнями ізраїльських ЗМІ, Нетаньягу призупинив цей візит, підкресливши, що спочатку сам хоче поговорити з президентом США.