Країни Перської затоки виступають проти ударів Ізраїлю по нафтових об’єктах Ірану - Reuters

Країни Перської затоки намагаються завадити Ізраїлю завдати удару по нафтових об’єктах Ірану, оскільки бояться, що їхні власні об’єкти енергетичної інфраструктури можуть бути обстріляні проіранськими угрупованнями.

Про це повідомило в четвер агентство Reuters із посиланням на джерела в урядах країн регіону, передає Укрінформ.

«Щоб не опинитися під перехресним вогнем, країни Перської затоки, включно із Саудівською Аравією, Об’єднаними Арабськими Еміратами та Катаром, також відмовили Ізраїлю в польотах у своєму повітряному просторі», - зазначає видання.

При цьому зауважується, що ці три країни також лобіюють Сполучені Штати, щоб обмежити відповідь Ізраїлю.

Читайте також: Ізраїль заявив про ліквідацію ще одного ватажка «Хезболли»

Перед цим іранський режим пригрозив своїм сусідам у регіоні, що безпека їхніх нафтових об’єктів опиниться під питанням в разі, якщо вони дозволять Ізраїлю бомбити об’єкти в Ірані. Тегеран закликав сусідні країни використати свій вплив на Вашингтон на тлі зростаючого занепокоєння, що Ізраїль може атакувати нафтовидобувні об’єкти Ірану.

Як повідомлялося, Ізраїль пообіцяв, що змусить Іран заплатити за його ракетний удар минулого тижня, тоді як Тегеран заявив, що будь-яка відплата призведе до величезних руйнувань та масштабної війни у регіоні. А це суттєво суперечить інтересам адміністрації США напередодні виборів.

Фото з сайту Sky News